Wetenschap = M+V+X krijgt Slotevent op 26/6

24/05/2019 door admin

Met ‘Wetenschap = M+V+X’ zette de Jonge Academie genderdiversiteit & implicit bias in de aandacht. Op 26 juni besluiten we de campagne met een publieksevent. We blikken terug op de afgelopen maanden én kijken vooruit naar de toekoms met de voorstelling van het VLIR/JA charter.

Programma

We sluiten de campagne af met een flinke dosis inspiratie. Keynote spreker dr. Kelly Ramirez-Donders is als co-oprichter van de campagne “500 Women Scientists” de geknipte persoon om good practices uit de doeken te doen. Marjan Doom en Alexander Dhoest getuigen over de voordelen van meer genderbalans aan de universiteit. Maja #6 wordt voorgesteld: het themanummer over gender biedt ruimte voor verdieping.

Einde verhaal? Nee! De taskforce van de Jonge Academie en de VLIR werkte concrete actiepunten uit opdat gendergelijkheid onder de aandacht en op de agenda blijft. Het gezamenlijk charter wordt kort voorgesteld, gevolgd door een debat met rectoren en vicerectoren over de toekomst van genderactie aan de universiteit.

Schrijf je in