Prijsvraag: Researcher assessment

19/11/2020 door admin

De Jonge Academie lanceert een oproep voor een tweede prijsvraag met als thema nieuwe ideeën en invalshoeken over de  beoordeling van onderzoekers. We verwelkomen inzendingen van tekst, beeld of een combinatie van beide in een PDF van twee pagina’s. Deadline is 10 februari 2021.

In de lente van 2020 lanceerden we onze eerste prijsvraag: “het leven na de pandemie”. De winnaars zijn intussen bekend.

Met onze tweede prijsvraag vragen we opnieuw jullie input. Deze keer zoeken we nieuwe ideeën en invalshoeken rond het beoordelen van onderzoekers. In de huidige praktijk worden onderzoekers namelijk voortdurend beoordeeld: niet alleen bij aanstelling of bevordering, maar ook bij projectaanvragen en na vaste termijnen. Stel je voor dat je iets mag veranderen aan de manieren waarop dat gebeurt: hoe zou je dat aanpakken en waarom? We verwelkomen inzendingen van tekst, beeld of een combinatie van beide in een PDF van twee pagina’s. De deadline werd op vraag van verschillende kandidaten uitgesteld, met name tot 10 februari 2021.

“Hoe kunnen we onderzoekers het best beoordelen?” Ben je betrokken bij een pilootproject dat researcher assessment anders aanpakt? Wil je stilstaan bij wat ‘beter’ beoordelen betekent en hoe we dat doel praktisch bereiken? Heb je een invalshoek die we wellicht nog niet kennen? Als jij ons wil inspireren, doe dan mee aan onze prijsvraag.

Alles over deze wedstrijd vind je hier: afbakening, selectieprocedure, prijzengeld … (PDF)

English version: Call for inspiration – Researcher assessment

 

Image: David Parkins