• Info of foto nodig?

  Contacteer ons op 02/550 23 32

  of vraag via mail het gsm-nummer aan:

  info@jongeacademie.be

 • De Jonge Academie in praktijk

  De JA is een groep van jonge wetenschappers en kunstenaars die op persoonlijke basis interesse hebben om zich voor talrijke activiteiten buiten de universiteit in te zetten, die als groep op een breder niveau het wetenschappelijk landschap proberen opfrissen (zowel binnen als buiten de universiteit)  en die de interactie tussen wetenschappen en kunsten proberen te bevorderen.

  Zie ook onze volledige beschrijving.

 • Samenwerking Pers-Jonge Academie

  De Jonge Academie biedt haar expertise aan om samen met journalisten te werken aan jonge en frisse wetenschapscommunicatie. Zij wil graag bijdragen aan het verspreiden en populariseren van wetenschap en kunsten, op een originele en prikkelende manier.

  Waarom samenwerken met de Jonge Academie?

  We bieden ‘hulp’ aan, die de vorm kan hebben van enkele mensen die mee kunnen brainstormen over de inhoud van bepaalde programma’s, leden die de journalist mee voorbereiden over het thema, enz. Kortom: het is een back-office.

  We zijn snel: de werking wordt centraal gecoördineerd, dus de journalist moet alleen de coördinator bellen (02 550 23 32) en deze zorgt dat uiteindelijk de juiste mensen gevonden worden.

  De Jonge Academie is gewaardeerd aan de universiteiten en heeft daar goede contacten bij het beleid.

  De Jonge Academie heeft via haar leden een zeer breed en internationaal netwerk. Wij kunnen doorverwijzen naar de juiste mensen wereldwijd en u zo nodig bij het eerste contact helpen.

  We kennen het internationale wetenschapslandschap en de actuele kunsten zeer goed, en doen daar ook goede ideeën op voor Vlaanderen. Door onze brede kijk kunnen we sneller en proactief interessante nieuwe ontdekkingen, weetjes en denkwijzen doorgeven.

  We denken niet alleen binnen ons eigen vakgebied, maar bovenal voorbij de grenzen daarvan. We kunnen een interdisciplinaire blik geven, en hebben ook een aantal sterke visies over wetenschapsbeleid, onderwijs, enz.

  Zelf in de media komen is niet ons eerste doel, maar indien gevraagd, doen we het graag en goed. De meeste leden volgden via de Jonge Academie of hun universiteit al een opleiding wetenschapscommunicatie, en kunnen dus kort en goed duiding komen geven.

  We hebben gewoon altijd ontzettend veel gekke en leuke ideeën. Benieuwd? Contacteer ons op 02 550 23 32 of info@jongeacademie.be.