Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie 2019

19/09/2019 door admin

Christine Van Broeckhoven wint de loopbaanprijs. 18 onderzoekers/teams slepen een jaarprijs in de wacht.

De laureaten van de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie 2019 zijn vandaag bekend. Deze prijzen worden ieder jaar uitgereikt door de Koninklijke Vlaamse Academie (KVAB) en de Jonge Academie, met als doel het belang van de interactie tussen wetenschappers en publiek in de verf te zetten. Op 18 november 2019 vindt de prijsuitreiking plaats in het Paleis der Academiën.

Loopbaanprijs 2019 voor Christine Van Broeckhoven

Christine Van Broeckhoven wordt bekroond voor haar jarenlange inzet om als mondiale topexpert via contact met patiënten, mantelzorgers, burgers en politici haar onderzoek te verbeteren en te wegen op het beleid. De jury waardeert haar doorgedreven inspanningen om Alzheimer en dementie uit de taboesfeer te halen. Ze is een rolmodel in Vlaanderen voor de wijze waarop ze zowel het belang van wetenschappelijk onderzoek weet te benadrukken maar ook de maatschappelijke en ethische consequenties.

18 onderzoekers/teams bekroond met Jaarprijs

De nieuwe lichting laureaten heeft recent een uitmuntende inzet getoond op vlak van creatieve en toegankelijke wetenschapscommunicatie. Eén van hen zal op 18 november de nieuwe prijs voor de Jonge Belofte Wetenschapscommunicatie in de wacht slepen. Daarnaast kan iedereen stemmen op hun favoriete wetenschapscommunicator voor de EOS Publieksprijs.

 

Laureaten Jaarprijs Wetenschapscommunicatie 2019:

Kevin Absillis & Gwennie Debergh & Wendy Lemmens, Pedro De Bruyckere, Leen Engelen & Roel Vande Winkel, Carolien Frijns, Philip Marynissen, Iason Passaris & Michiel Hubeau & Chaïm De Mulder & Kristof Cuadros Perez, Lut Pil & Ignaas Verpoest, Jelle Saldien, Leen Sevens, Remco Sleiderink, Didier Snoeck, Jan Trachet, Guy T’Sjoen, Karel Van Acoleyen & Jos Van Doorsselaere & Ingwio D’Hespeel, Bram Vanderborght & Michel Maus & An Jacobs & Romain Meeusen, Marjolein Vanoppen, Yannick Vermeiren, Sara Vicca & Eric Struyf & Ivan Janssens & Tom Cox & Joke Van den Berge & Hans De Boeck & Jasper Bloemen
Lees waarvoor zij hun prijs in de wacht slepen