Nieuwe publicatie verschenen: OVERLAP

22/06/2020 door admin

Zopas verscheen een gloednieuwe publicatie van de Jonge Academie: “OVERLAP. The no man’s land between Art & Science” verkent het grensgebied tussen wetenschap en kunst. Het resultaat is een ‘expo op papier’ met 52 artistieke bijdragen en 12 essays. Ieder stuk biedt een uniek perspectief in de verkenning van een uitdagend “no man’s land”…

OVERLAP wil het veld exploreren tussen kunst en wetenschap. Kunstenaars en wetenschappers delen een ongebreidelde nieuwsgierigheid om de wereld om zich heen te begrijpen, verklaren en veranderen. De Jonge Academie ging op zoek naar dwarsverbanden, synergieën en conflicten tussen de hedendaagse artistieke en wetenschappelijke praktijken. De verkenning van dit grensgebied – de overlap – tussen wetenschap en kunst resulteerde in een ‘expo op papier’ die met 52 artistieke bijdragen en 12 essays het ritme van het jaar volgt. Ieder stuk biedt een uniek perspectief in een dialoog zonder eenduidig resultaat. Dit tussengebied is een uitdagend no man’s land waar verschillende wetten en geplogenheden naast elkaar bestaan. De frictie prikkelt de verbeelding en maakt het onvoorstelbare denkbaar. Ligt net daarin de sleutel tot wat buiten de grenzen van ons kennen ligt?

Deze nieuwe publicatie is nu verkrijgbaar bij Uitgeverij Komma. Het is een hedendaagse staalkaart van praktijken op de grens tussen kunst en wetenschap. Meer lezen.

Als spin-off van het boek zette de Jonge Academie een reizende expo op, OVERLAP the Expo. Meer op www.overlap.be