Maja #2 — Falen & dwalen

05/03/2015 door admin

Onderzoekers worden nog altijd gehinderd door een taboe op falen in wetenschap. Succes      deel je op congressen, in publicaties, cv’s en projectaanvragen. Van tegenslagen en omwegen zijn vaak alleen je naaste collega’s getuige. De Jonge Academie wil wel praten over wat niet lukt, hapert of anders loopt dan verwacht. Daarom staat het tweede nummer van Maja in het teken van falen en dwalen in wetenschap. U kunt het magazine volledig online lezen en delen.

In Maja#2  hebben we het over nulresultaten, chaostheorie, atypische carrièrepaden en internationale omzwervingen van Vlaamse academici; over de grillen van het huidige onderzoeksfinancieringssysteem, over Babylonische spraakverwarring in interdisciplinaire onderzoeksgroepen en over onze eigen gestrande pogingen om onze veelheid aan visies op de universiteit van de toekomst in een heldere en coherente tekst te vatten.

Ons magazine werd gepubliceerd op 12 maart 2015. 10 000 exemplaren zullen worden uitgestuurd naar onze Vlaamse universiteiten. Maar dit tweede nummer van ons magazine kunt u nu ook volledig online lezen via maja.jongeacademie.be/2.  Lees en deel onze stukken, en laat ons zo weten welke thema’s jullie het meeste aanspreken!

Maja#2 in de pers: vrijdag 6 maart in de Ochtend van Radio 1 (herbeluister via deze link) en tijdens het weekend van 14 en 15 maart in de bijlage van de weekendeditie van De Standaard.

Debatteer mee op twitter en facebook met #maja2.