• Selectie nieuwe leden

  De Jonge Academie zoekt elk jaar wetenschappers en kunstenaars om haar rangen te versterken. Elk lid van de Jonge Academie wordt aangesteld voor een periode van vijf jaar, zonder mogelijkheid tot verlenging. Er worden ongeveer tien nieuwe leden per jaar gekozen.

  De selectie van nieuwe leden gebeurt op basis van wetenschappelijke of artistieke excellentie, persoonlijke motivatie en de bijdrage die kandidaat-nieuwe leden denken te kunnen brengen aan de Jonge Academie.

  Geïnteresseerden kunnen zich alleen zelf kandidaat stellen (dus niet door nominatie).

  De oproep voor nieuwe leden 2020-2025 heeft als deadline 18 december 2019, 23:59.

  De precieze voorwaarden en kandideringsmodaliteiten staan beschreven in de vacatures.

  Vacature voor wetenschappers | Vacature voor kunstenaars

   

  Selectieprocedure

  Binnengekomen kandidaturen worden gereviewd door verschillende leden van de Jonge Academie. Op basis daarvan bepaalt een beperkte selectiecommissie van andere Jonge-Academieleden welke kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Kort na de gesprekken wordt het resultaat medegedeeld.

  De selectiecommissie van 2020 bestaat uit 6 leden van de Jonge Academie: Damya Laoui, Christophe Vandeviver, Lendert Gelens, Nele Wynants, Bram Spruyt en Ann Bessemans.

  Meer info: info@jongeacademie.be – 02/550 23 32

  De aanwerving van nieuwe leden gebeurt na publicatie van een open vacature door de Jonge Academie. Deze oproep wordt gewoonlijk in het najaar opengesteld en bekend gemaakt via onze twitter- en facebookpagina, en via de communicatiediensten van de universiteiten, kunsthogescholen en wetenschappelijke instellingen.

  Related: Call for new Members Global Young Academy | Join the Young Academy of Europe