• Selectie nieuwe leden

  De Jonge Academie zoekt elk jaar wetenschappers en kunstenaars om haar rangen te versterken. Elk lid van de Jonge Academie wordt aangesteld voor een periode van vijf jaar. Er worden ongeveer tien nieuwe leden per jaar gekozen.

  De selectie van nieuwe leden gebeurt op basis van wetenschappelijke of artistieke excellentie, persoonlijke motivatie en de bijdrage die kandidaat-leden denken te kunnen brengen aan de Jonge Academie.

  Geïnteresseerden kunnen zich alleen zelf kandidaat stellen (dus niet door nominatie).

  De oproep voor nieuwe leden 2021-2026 had als deadline 17 december 2020. In november-december 2021 zal een nieuwe oproep open staan. Wil je de oproep ontvangen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief.

  De precieze voorwaarden en kandideringsmodaliteiten staan beschreven in de vacatures.

  Vacature voor wetenschappers | Vacature voor kunstenaars

   

  Selectieprocedure

  Binnengekomen kandidaturen worden gereviewd door verschillende leden van de Jonge Academie. Op basis daarvan bepaalt een beperkte selectiecommissie van andere Jonge-Academieleden welke kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Kort na de gesprekken wordt het resultaat medegedeeld.

  De selectiecommissie van 2021 bestaat uit 6 leden van de Jonge Academie, met name Lendert Gelens (voorzitter), Damya Laoui, Christophe Vandeviver, Nele Wynants, Bart Vermang en Kevin Trappeniers.

  Meer info: info@jongeacademie.be – 02/550 23 32

  De aanwerving van nieuwe leden gebeurt na publicatie van een open vacature door de Jonge Academie. Deze oproep wordt gewoonlijk in het najaar opengesteld en bekend gemaakt via onze socialemediakanalen en via de communicatiediensten van de universiteiten, kunsthogescholen en wetenschappelijke instellingen.

  Related: Call for new Members Global Young Academy | Join the Young Academy of Europe