Maja #3 Work / life

23/05/2016 door admin

Het derde nummer van Maja, het magazine van de Jonge Academie, staat helemaal in het teken van work/life. We zien werk en leven niet als tegengestelden, maar gaan juist op zoek naar de vele raakvlakken tussen beide. Hoe houden wetenschappers de passie voor hun job levend, maar vooral ook leefbaar? Hoe maken ze werk van hun privébestaan te midden van alle professionele drukte?

Lees Maja #3 online

Het thema work-life balance is trendy in de universitaire wereld. Het is erg aanwezig op sociale media, in de blogosfeer… Er worden workshops over georganiseerd, humanresourcedepartementen buigen zich erover en er wordt wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Aan de universiteiten wordt het vaak in verband gebracht met de recent toegenomen tijdsdruk.

In Maja #3 zoomt de Jonge Academie onder hoofdredacteur Marianne Van Remoortel (@Maidmarianne) in op dit thema. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: welbevinden op het werk, jonge academici over hun ouderschapsverlof, inspirerende werkplekken en de kinderen van wetenschappers die het woord nemen om te vertellen over de job van mama of papa.

Download Maja #3

Lees Maja #3 online

Op 26 mei wordt Maja #3 feestelijk voorgesteld, inclusief event met getuigenissen en panelgesprek over het onderwerp work/life balance – iedereen welkom! Neem deel aan het work/life event