Lieve Van Hoof en Niel Hens verkozen tot voorzitter

16/12/2016 door admin

Op haar najaarstweedaagse in november heeft de Jonge Academie Lieve Van Hoof en Niel Hens verkozen tot nieuwe voorzitters. Zij worden samen voorzitter van de Jonge Academie voor de periode van april 2017 t.e.m. maart 2019. Ze volgen Liesbet Geris en Marian Verhelst op.

Prof. Niel Hens studeerde wiskunde aan UHasselt en KU Leuven en doctoreerde over de analyse van onvolledige gegevens. Sinds 2009 is hij leerstoelhouder in bewijsgebaseerde vaccinologie aan UAntwerpen en docent biostatistiek aan UHasselt. Hij is gespecialiseerd in wiskundige en statistische methoden om epidemiologische vraagstukken op te lossen en inzicht te geven in de verspreiding van infectieziekten.

 

Dr. Lieve Van Hoof is historica, classica en politicologe aan de UGent. Ze onderzoekt de sociale en politieke rol van cultuur in het Romeinse Keizerrijk: hoe werden redevoeringen en filosofische traktaten gebruikt om de publieke opinie te sturen en politieke beslissingen te beïnvloeden? Na zes jaar in het buitenland werkt ze momenteel als postdoctoraal onderzoeker aan de UGent, waar zij ook voorzitter is van de Postdoc Community.