Zit het kwaad in elk van ons?

18/11/2016 door admin

Uit het experiment van Milgram (1963) blijkt dat mensen in staat waren om dodelijke elektroshocks toe te dienen aan een onschuldig iemand, gewoon omdat iemand anders dat vroeg. Hoe komen normale mensen ertoe om volslagen immorele daden te stellen? Wat heeft Milgram ons bijgebracht? Hoe dun is onze laag beschaving? Zit het kwaad in elk van ons?

Debat “Zit het kwaad in elk van ons?” (27 november, Gent)

Johan Braeckman (filosoof), Barbara Debusschere (chef wetenschap, De Morgen) en Christophe Busch (directeur, Kazerne Dossin) debatteren er samen over. Moderator is Canvas-journaliste Karine Claassen.

De Jonge Academie is mede-organisator van dit event, samen met Canvas en De Morgen. Het gaat door op de Dag van de Wetenschap zondag 27 november, van 14:30 tot 16:00 in De Bijloke in Gent. Claim je gratis ticket op de website van Canvas.

De Herontdekking van de Wereld op Canvas

Dit debat is de kick-off voor de nieuwe wetenschapsreeks De herontdekking van de wereld op Canvas, waarin onderzoekers op zoek gaan naar hun helden. De Jonge Academie schoot de programmamakers te hulp met inhoudelijke suggesties.

In de eerste aflevering van Herontdekking van de Wereld (maandag 28 november, 21u30) gaat Johan Braeckman op zoek naar Stanley Milgram. In een volgende aflevering ontrafelt Jonge-Academielid Ann Dooms het verhaal van Alan Turing.