Koninklijk lof voor jonge wetenschappers met een missie

09/02/2018 door admin

Persbericht naar aanleiding van de viering 5 jaar Jonge Academie met koninklijk bezoek.

Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van de Jonge Academie ging Koning Filip vandaag het gesprek aan met jonge wetenschappers en kunstenaars. Na afloop had hij lovende woorden: De leden van de Jonge Academie zetten zich met passie in voor hun missie; wetenschap ten dienste van de samenleving en als collectief werken ze kritisch, toekomstgericht en voorbij de grenzen van universiteiten of wetenschapsdomeinen.

De Jonge Academie wil wetenschap toegankelijk maken voor iedereen – ook kinderen en jongeren, zo merkte de Koning bewonderend op, en ook de zwakkeren in onze samenleving worden niet vergeten: zo vond afgelopen jaar een evenement plaats dat aandacht opeiste voor de vluchteling-wetenschappers en vluchteling-studenten.

“We zijn dankbaar voor deze royale lofbetuiging,” aldus voorzitters Lieve Van Hoof en Niel Hens, “het is een erkenning van onze inzet maar ook het belang ervan.” De leden van de Jonge Academie gaan nu niet op hun lauweren rusten. De toekomstplannen worden nu gemaakt. Er is werk aan de winkel, zo getuigt ook het pleidooi van de Jonge Academie in De Standaard deze ochtend: de Jonge Academie kiest resoluut voor #samenvooronderzoek.